top of page

שם פרויקט הגמר הנבחר הוא מובילים יוזמה לגלישה בטוחה, לאחר חשיבה רבה ומעמיקה בחרנו בשם זה מכיוון שאנו רוצים לשדר לקהל היעד שלנו תחושת ביטחון ושישנם יזמים שמובילים לבטיחות בשיח החברתי ברשתות החברתיות.

בנוסף חשבנו על שם מונגש לקהל היעד ויעביר את המסר המדויק.

 חשיבותו החברתית היא להעניק לקהל היעד את המענה הנדרש על מנת להוביל וליזום שיח תרבותי ומכבד ברשתות החברתיות.

בנוסף לתת כלים ולשקף לפוגעים מה עלול לבוא בגורלם של הנפגעים ולתת נקודת מבט מהצד האחר.

לבריונות ברשת יש חשיבות אזרחית משמעותית בעידן הדיגיטלי של היום, שכן היא משפיעה ישירות על רווחתם ובטיחותם של אנשים בתוך הקהילות שלנו. על ידי התנהגות מזיקה באינטרנט, בריונות ברשת גורמת לשחיקת האמון, הכבוד והאמפתיה בקרב חברי החברה. 

זה יכול גם להוביל לתוצאות חמורות כמו בעיות נפשיות, בידוד חברתי, ואפילו במקרים קיצוניים, פגיעה עצמית או התאבדות. טיפול בבריונות ברשת הוא חובה וחיוני לטיפוח תרבות של הבנה ואחריות בקהילות שלנו. על ידי מאבק בבריונות ברשת באמצעות חינוך, מודעות והתערבות, נוכל ליצור סביבה מקוונת בטוחה ומכילה יותר, המקדמת מעורבות אזרחית חיובית ומקיימת את ערכי הכבוד לכל הפרטים. 

אנו פה להדגיש ולהעלות את המודעות למקרי האלימות הקורים ברשת, למנוע מקרים שקורבנות נאלצים לחוות בעקבות קלות ההקלדה להביע דעה שלילית והרס מכוון של אנשים ברשתות החברתיות.

יעדנו בפרויקט הוא לתת ערכים לחברה, להעביר שיעור בכבוד בין אדם לאדם האחר, לכבד דעות השונות משלנו, לקבל ולהכיל כל אדם באשר הוא ללא הבדל של דת, גזע ומין.

 אנו פה בשביל לתת כלים לאנשים החווים מקרים אלו, לתת סביבה בטוחה

לגולשים ברשתות ללא חשש מלהביע את דעתם.

לכל אחד יש חזון אבל שלנו הוא :

לדעת כיצד לתת ערכים לחברה, להעביר שיעור בכבוד בין אדם לאדם האחר, לכבד

דעות השונות משלנו, לקבל ולהכיל כל אדם באשר הוא ללא הבדל של דת, גזע ומין. ובנוסף לנסות להפסיק את מקרי האלימות ביום- יום ולתת מענה אישי בשביל כל אחד ואחת שחווה בריונות ברשת וחושש לספר זאת למבוגר אחראי ולתת לו את התחושה

שיש כאן מישהו אחראי שיהיה איתו ויעזור לו להתמודד עם המצב שחווה.

התוכן אותו אנו כותבים מותאם לקהל נוער בגילאי 6-18 ומתפרסם בעיקר ברשתות חברתיות פופולריות בקרב בני נוער. אנו ,צוות הפרויקט יוצרים תוכן בצורה ברורה ומושכת, לעתים קרובות באמצעות סרטונים טרנדיים כדי להעביר מסרים בצורה יעילה. אנו גם מתעדים פגישות ומשתפים הצצות בחשבון האינסטגרם שלנו על מנת ליצור עניין וללכוד תשומת לב. בנוסף, אנחנו מתחזקים אתר אינטרנט, תוך שימוש בהאשטאג שאנו יצרנו והוא #הקלדה במחשבה תחילה באופן עקבי בכל התוכן הקשור לנושא.

 מה המסר שאנו רוצים להעביר ?
אנו רוצים להעביר הוא שלאנשים תהיה פחות קלות דעת על המקלדת ולפני שאדם בוחר להעביר ביקורת על אדם אחר שיעשה זאת בצורה מכבדת וכל עוד היא לא פוגעת או מזלזלת בצד השני. 

 למי אנחנו פונים אתם שואלים ?
אנחנו פונים לקהל שטווח גילו הוא  6-18 מכיוון שלנערים בגיל זה יש הרבה יותר קלות דעת על המקלדת, הם מודעים יותר למה פוגע ונוגע לכאלה עם נקודות חולשה מאשר אנשים בני 18 פלוס. בנוסף, פגיעה ברשתות חברתיות נוגעת יותר לגילאים שיותר פתוחים ויותר יכולים להיתקל למקרה של אלימות ברשת. 

©2023 מגמת תקשורת, אורט גוטמן נתניה

bottom of page